39% din copii României trăiesc în condiții de sărăcie; nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, în unele zile, nu au ce mânca. De aceea, de multe ori, părinții aleg să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde vor primi mâncare. Dar vor fi privați de afecțiune.
 

Noi credem că, în interesul copilului, familia este prioritară. De aceea, sprijinim menținerea copiilor alături de părinții lor, printr-o abordare diversificată a asistenței oferite. Fiecare plan de acțiune este personalizat, fiecare decizie este luată de specialiști ținând cont de criterii și indicatori individuali.  

Am lucrat cu peste 3.000 de familii din 23 de județe și din București. Am ajutat, în mod direct, 8.771 de copii să rămână alături de familiile lor, și am contribuit, prin asistență tehnică și financiară, la prevenirea abandonului altor 17.727 de copii.

Programul de prevenire a separării copilului de familie este complementar și esențial pentru programul de închidere a instituțiilor de tip vechi deoarece, pe măsură ce copiii sunt scoși din orfelinate, este important ca alți copii să nu le ia locul.

În ultimii 17 de ani (programul de prevenire a separării copilului de familie a fost demarat în anul 2001), 28.436 de copii au rămas alături de familiile lor datorită intervențiilor noastre.

 

Povestea
Familiei Bordei

Povestea
Familiei Pavel

Povestea
Familiei Neculai

Centrul de Igienă Baia Sprie

Vreau să primesc mai multe informații despre activitatea
Hope and Homes for Children și modalitățile prin care pot susține Fundația.