Ziua Femeii, sărbătorită de copiii din programele Hope and Homes for Children

 

De 8 martie, copiii din casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children au sărbătorit alături de educatoare și îngrijitoare Ziua Femeii. Au făcut felicitări și flori din hârtie colorată pe care le-au oferit femeilor care le sunt alături zi de zi și au grijă de ei și, împreună, au vorbit despre simbolistica acestei zile. 

La rândul lor, 16 copii care trăiesc pe Pirită (o zonă marginalizată a orașului Baia Mare) și care au fost integrați în sistemul de educație, în clasa pregătitoare, au sărbătorit Ziua Femeii alături de mamele lor. A fost un moment deosebit, mămicile fiind impresionate de modul în care copiii s-au pregătit, de desenele realizate special pentru ele și de ghioceii oferiți cu mult drag. 

Programul de integrare a acestor copii în societate și în sistemul educațional este realizat printr-un parteneriat între Serviciul Public de Asistență Socială Baia Mare, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și ONG-uri (Hope and Homes for Children, ASSOC și Somaschi). Copiii au vârste diferite și nu au frecventat grădinița și școala, nu au avut experiențe firești de socializare, nu au avut exercițiul efortului intelectual. Prin implicarea lor în activitățile educaționale s-a putut observa cum, zi de zi, acești copii evoluează, se dezvoltă și își formează noi deprinderi școlare și sociale.