În luna iunie, copiii din două case de tip familial din Baia Mare au avut parte de o mini vacanță de neuitat datorită celor 11 studenți și trei profesori voluntari de la școala TASIS (The American School) din Elveția.

După succesul parteneriatului cu TASIS Anglia din ultimii ani, Hope and Home for Children a organizat un parteneriat similar cu școala soră din Elveția. Fiind o vizită "pilot", Fundația a încercat să le ofere voluntarilor un exemplu de activități pe care le-ar putea face cu copiii dezinstituționalizați. Din prima zi în care au sosit, voluntarii TASIS s-au jucat cu copiii, i-au dus în parc și le-au cumpărat multe cadouri și rechizite școlare. De asemenea, studenții TASIS au adus mici îmbunătățiri celor două case de tip familial: au vopsit un gard în culori strălucitoare, i-au ajutat să amenajeze o mică grădină și au realizat două straturi înălțate, astfel încât copiii să poată învăța cum să cultive legume și să planteze flori.

Datorită unei acțiuni de strângere de fonduri realizate de studenții TASIS și mai ales sprijinului oferit de un student român care frecventează această școală, cele două case au primit ca donații mobilier de grădină, dulapuri noi, perdele, lenjerie de pat și alte piese de mobilier de interior.

La finalul vizitei a fost organizată o excursie de trei zile la Sighetu Marmației. Copii și voluntarii au ieșit împreună la pizza, au participat la activități distractive și educative organizate de Ziua Voluntarilor și au făcut grătar.

Această primă vizită a fost un succes și noii noștri prieteni au promis să se întoarcă cu idei și mai distractive pentru activități cu copiii și anul viitor. 

Text de Ioana Herțeg

 

Comment