Vizita anuală a voluntarilor TASIS la Sighetu Marmației

În a doua săptămână din februarie, ne-au vizitat prietenii noștri de la școala TASIS (The American School in England) din Marea Britanie. Această vizită  a devenit deja tradiție, ajungând în acest an la cea de-a 14-a ediție, și are loc la Sighetu Marmației (jud. Maramureș), la instituțiile dezvoltate de Hope and Homes for Children România în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. Astfel, cei 14 elevi și 3 profesori însoțitori au făcut cunoștință cu prichindeii de la Centrul de Zi, Centrul Maternal și Centrul de Primire în Regim de Urgență, precum și cu tineri din două case de tip familial. 

Musafirii au dorit să le înfrumusețeze și însenineze viața noilor lor prieteni și au început cu renovarea unor încăperi din cele trei centre. Au împrospătat culoarea pereților, au desenat personaje din desene animate, lucrări în care au depus mult suflet, dar și mult efort. De asemenea, au cumpărat obiecte de mobilier și aparatură electrocasnică. 

Pentru că este nevoie și de distracție, nu doar de muncă, în pauzele de lucru s-au jucat cu copiii, aceștia așteptându-i cu nerăbdare în fiecare dimineață. Din fericire, vizita elevilor de la școala TASIS a coincis cu vacanța intersemestrială a copiilor, ceea ce a făcut ca aceștia să se bucure din plin de prezența musafirilor și să petreacă și o după amiază împreună la la un loc de joacă special creat pentru ei. Săptămâna s-a încheiat cu o mini petrecere cu pizza și prăjituri, cu mici atenții din partea adolescenților pentru fiecare copil și tânăr și chiar și pentru mămicile și bebelușii lor de la Centrul Maternal. 

Copiii i-au primit cu mare drag pe tinerii din Marea Britanie, s-au simțit foarte bine împreună, iar despărțirea de ei nu a fost lipsită de lacrimi. Mesajul transmis la plecare a fost că speră să îi revadă și la anul și le mulțumesc din suflet pentru că au ales să-și petreacă vacanța împreună și să vină de la mii de kilometri depărtare pentru a le aduce o bucurie și a le schimba viața.