DSCN0962.JPG

Emoții, fericire, bucurie, lacrimi, zâmbete, apropiere, încredere, provocare. Sunt câteva dintre  cuvintele care ar putea descrie Tabăra de la Muncel—o premieră atât pentru Hope and Homes for Children, cât și pentru partenerii din Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, care s-au implicat cu toată seriozitatea și priceperea în organizarea acestui eveniment. 

Cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale, 20 de copii, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, proveniți din zone rurale defavorizate din județul Iași, au fost invitați să participe în tabăra de la Muncel. Și chiar dacă unora le-a fost foarte greu să ajungă – unul dintre copii a venit în tabără cu căruța trasă de cai – nici unul dintre ei nu a regretat că a acceptat invitația: cu siguranță, o parte din inima lor a rămas acolo.

De la prezentările reciproce din prima zi a taberei, până la diplomele oferite la final, de la discuțiile cu copiii, până la cele cu părinții despre sentimente, greutăți, dorințe și griji, toate au constituit un complex de stări și emoții dintre cele mai sincere si firești. Recunoștința a fost copleșitoare și unanimă, atât din partea copiilor și a însoțitorilor lor, cât și din partea colegilor de la DGASPC Iasi care ne-au transmis mesaje emoționante:

"Oameni dragi de la Hope and Homes for Children, vă multumim din suflet pentru tot ce ați făcut pentru noi. Vă suntem recunoscători și vă iubim.” (Irina Loghin, 13 ani)

"Dragi colegi de la Hope and Homes for Children, vă mulțumim din suflet pentru încrederea acordată și pentru sprijinul oferit. Sper că nu v-am dezamăgit și așteptăm cu nerăbdare să mai desfășurăm activități împreună. Cu iubire, Beatrice" (Psiholog, DGASPC Iai)

Emoționante au fost și gândurile pe care copiii le-au transmis însoțitorilor lor, părinți, frați mai mari sau alte rude care au făcut efortul să îi ajute să ajungă în tabără.

”Astăzi ți-am pregătit o scrisoare și te iubesc foarte mult. Mi-am dorit să merg cu tine în tabăra de la Muncel pentru că dintre toate surorile, cu tine mă înțeleg cel mai bine și te iubesc ca pe o mamă. Știu că nu ai fost niciodată în excursie și mă bucur că am putut să mergem împreună. Acum nu știu dacă ești mulțumită, dar te-am luat cu mine pentru că tu ești sora mea cea mai bună. Cu drag, fratele tău Fabian" (11 ani)

"Dragi părinți. voi sunteți pentru mine ca o ploaie care hrănește pământul, ca o floare care este frumoasă, ca un Soare, voi pentru mine sunteți visul cel mai fericit, visul pe care vrei să-l visezi în fiecare seară. Voi sunteți Iubirea, Dragostea, Viața. Voi sunteți părinții mei. Dacă aș putea să măsor dragostea mea pentru voi, ar trebui să știu cât înseamnă infinitul și să-l pun la puterea infinit. Vă iubesc mult!" (Miruna, 13 ani)

PS: La finalul taberei, un plic gol a rămas agățat pe sfoara cu mesaje. Cu siguranță în așteptarea altui grup la fel de minunat!

 

Text de Sorina Moldovan

 

 

 

 

1 Comment