Aurelia este o luptătoare. În ciuda greutăților și a bolii, găsește puterea de a lupta atunci când își privește fetița de 14 ani. Știe că motivul pentru care nu trebuie să se dea bătută este adolescenta care se bazează pe ajutorul mamei, singura familie pe care o are.

Viața Aureliei a fost complicată. Știm acest lucru deoarece și-a adunat tot curajul și ne-a trimis o scrisoare din care am putut afla cât de greu îi este. Aurelia și fetița ei caută cu disperare ajutor.

Atunci când nu a mai putut suporta agresiunea soțului, Aurelia a decis să îl părăsească. Ceea ce a îndurerat-o cel mai tare și a hotarât-o să acționeze, a fost faptul că fetița era de multe ori martora acestor violențe. A preferat să plece într-un loc nou, să găsescă o locuință pe care să o închirieze și să încerce să își continue viața alături de fiica sa, decât să mai suporte vorbele grele și agresiunea fizică. Deoarece pentru Aurelia, fetița sa reprezintă întreg universul:

(…) Sunt operată la inimă și în urmă cu 14 ani am adus pe lume o fetiță cu riscul vieții mele, deși doctorii mi-au spus că nu am voie să am copii pentru că riscurile sunt foarte mari și pot să îmi pierd viața și eu și copilul. Pentru mine nu a contat și am mers înainte cu credință și speranță (…)”.

Odată ajuns în atenția Hope and Homes for Children, cazul Aureliei a fost atent analizat și a fost inclus în programul de prevenire a separării copilului de familie al Fundației.

Aurelia nu se poate angaja fiind pensionată pe caz de boală, însumând mai multe diagnostice până la această vârstă. Încă din adolescență s-a descoperit că are defect septal atrial, iar de atunci a avut nenumărate internări în spital, urmate de tratamente costisitoare și o serie de alte probleme medicale.

 Prin urmare, cu o pensie de boală de doar 640 lei și alocația fetei, îi este imposibil să se descurce.

Hope and Homes for Children a susținut-o pe mamă cu plata chiriei lunare, de la începutul anului 2019 și până în prezent. Pentru a o ajuta să își rotunjească veniturile, Hope and Homes for Children a achiziționat și donat femeii o mașină de cusut electrică, cu atât mai mult cu cât a lucrat în croitorie înainte de pensionarea pe caz de boală.

Când au fost surprinse cu o vizită din partea Fundației în această vara, mama și fiica erau acasă, într-o ordine desăvârșită. Cu lacrimi în ochi, Aurelia și-a exprimat recunoștința și mulțumirea pentru toată deschiderea și sprijinul oferit de Fundația Hope and Homes for Children.

Aurelia este recunoscătoare pentru tot ceea ce i s-a întâmplat bun în ultima perioadă, pentru ajutorul pe care Hope and Homes for Children i l-a oferit ei și fetiței sale. Greutățile n-au dispărut și grija cea mai mare a Aureliei este să nu fie nevoită să își lase fetița în grija statului din cauza neajunsurilor. Își dorește o casă doar pentru ea și fiica sa pentru care visează la o viață mai bună. Dar are speranța că lucrurile se vor îndrepta.

 

 

Text de Sorina Moldovan

 

 

Comment