Educatorii, mereu alături de copiii din casele de tip familial


Atenția, grija, dragostea, atitudinea pozitivă și exemplul personal sunt esențiale în formarea caracterului copiilor pentru a deveni tineri responsabili și adulți de nădejde mai târziu. În casele de tip familial, educatorii, personalul care este prezent zi de zi cu ei, încearcă să modeleze personalitatea copiilor, să îi încurajeze în tot ceea ce vor să facă. 

Copiiilor le place și să se simtă în siguranță, dar și să fie încurajați sa devină cât mai independenți. Le place când adulții îi implică și pe ei în ceea ce fac, când îi ascultă și îi învață lucruri noi. Se simt bine atunci când se simt înțeleși, apreciați și valorificați. Toți copiii, iar cei din sistemul de protecție socială cu atât mai mult, sunt dependenți de atenția dăruită din inimă, de sprijin, siguranță și dragoste.

Noi încercăm să le fim alături cât mai mult posibil, împreună cu educatorii și cu partenerii noștri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care sunt cu ei zi de zi. Și ne bucurăm de fiecare dată când reușim. 

Zi de zi, educatorii sunt preocupați să-i învețe pe copii lucrurile esențiale pentru dezvoltarea abilităților de trai independent (să tricoteze și să coasă, să spele, să se îmbrace adecvat, să fie preocupați de igiena personală, ordine și curățenie, să își administeze timpul și banii, să se bucure împreună de natură și jocuri de grup). Educatorii au grijă ca ei să își facă temele pentru școală, să citească și să coloreze, să învețe culorile și să se exprime corect. Se interesează de situația școlară și îi înscriu la anumite cursuri în vederea perfecționării sau dobândirii unor noi aptitudini.

Mai târziu, educatorii se interesează de un loc de muncă pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecție, se preocupă să-i învețe cum să se comporte în societate sau să se responsabilizeze în tot ceea ce fac. Toate acestea merită aprecieri, iar noi vrem să le mulțumim educatorilor din casele de tip familial care le sunt mereu alături copiilor și au o contribuție mare în formarea lor. Mulțumim, dragi colegi din casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children în cei 19 ani de activitate, faceți o treabă extraordinară!