Luiza și Liana

Luiza şi Liana şi-au trăit copilăria în sistemul de protecţie din județul Maramureș. Au fost abandonate de mama lor la naştere din cauza situaţiei materiale grele și a unui soţ violent, consumator de băuturi alcoolice. După ce mama a reuşit să iasă din acea relaţie şi şi-a găsit un bărbat alături de care să ducă o viaţă liniştită, și-a căutat fetele şi a început să le aducă acasă pe perioada vacanţelor. În timp, au construit o relaţie frumoasă, iar fetele și-au dorit foarte mult să se întoarcă la mama lor și să trăiască cu ea, cu actualul ei soţ şi cu fratele de 12 ani.

În 2015, când s-a realizat reintegrarea în familie, Liana avea 15 ani, iar Luiza 18. Pe tot parcursul procesului, am fost alături de familie, astfel încât fetele să se adapteze cât mai bine și să aibă cele mai bune condiții de trai. Familia locuia într-o casă modestă şi, din puţinul pe care îl aveau, au început să construiască o a doua cameră pentru Luiza și Liana. Au ridicat pereţii şi au acoperit-o, însă nu au mai avut bani să o finalizeze, aşa că dormeau toţi într-o singură cameră. 

După reintegrare, am ajutat familia cu toate materialele de construcţie necesare pentru a finaliza camera, iar familia şi-a plătit meşterii care au executat lucrările. În acest moment, lucrările sunt pe final, iar fetele aşteaptă bucuroase să se mute în noua lor cameră. Deja și-au făcut planuri despre cum o să o mobilize și cum va arăta spațiul fiecăreia dintre ele, personalizat după gusturile și interesele lor. Părinții sunt extrem de bucuroși că fetele le sunt alături după atât de mult timp și că pot crea condițiile cele mai bune pentru a fi împreună toți.