Familia Bordei este alcătuită din mama, Anișoara, și cei șapte copii ai ei cu vârste cuprinse între 10 și 23 de ani: Diana, Viorel, Liviu, Sorin, Mădălina, Adrian si Alina. După o viaţă cumplită alături de un soţ abuziv, mama și-a salvat copiii plecând de acasă, doar cu hainele de pe ei. Nimic nu a descurajat-o, nici primele nopți din București, petrecute într-o magazie, nici greutățile cu care s-au confruntat.

Cu tenacitate și optimism, Anișoara și-a găsit repede un serviciu stabil și a închiriat un apartament cu două camere semidecomandate, cu paturi extensibile uzate și incomode, dar pe care îl ținea în perfectă curățenie. Chiar dacă Anișoara avea un serviciu stabil de mai bine de opt ani, cu puținul pe care îl câștiga familia se descurca foarte greu. Cu toate astea, copiii au studiat violoncel si pian, limbi străine, tenis sau dans. Copiii cei mari lucrau și ei, în paralel cu pregătirea pentru facultate, pentru a-și ajuta mama și frații. 

Visul Anișoarei era să adune avansul necesar pentru a-și achiziționa o casă, primul loc care să fie al lor și numai al lor. Prefera ca banii pe care îi dădea lunar pe chirie să meargă către un credit, pentru ca, în final, copiii ei să fie în siguranță dacă ceva se întâmpla cu ea - mai ales că nu au pe nimeni altcineva care să-i ajute. Așa a ajuns cazul lor în atenția noastră, iar noi am făcut tot posibilul pentru a găsi o soluție potrivită, astfel încât ei să rămână împreună și să trăiască o viață mai bună.

Primul ajutor a venit din partea a zece tineri uniți de un vis comun: să își depășească limitele pentru a schimba destine. Inițiativa s-a numit „Kilimanjaro for Hope” și a pornit de la Radu Negulescu. Cei 10 au urcat, în februarie 2015, pe vârful Uhuru (5.895 m) din Kilimanjaro, pentru a strânge 25.000 de Euro și a oferi acestei familii șansa la o viață mai bună. Cei 25.000 de Euro adunați de Radu și echipa lui au reprezentat o parte din banii necesari cumpărării unui apartament, iar noi am suplimentat suma necesară, urmând ca familia Bordei să restituie banii în timp. Un apartament cu trei camere a fost ales ca viitoare locuință a familiei, însă mai era nevoie de amenajare și mobilier. Visul lor era pe cale să devină un „vis la cheie” datorită implicării PRO TV.

„Am vrea ca, atunci când vor păși în casa lor, ea să arate așa cum au visat, sau poate mai mult de atât, nu așa cum este apartamentul lor actual, o adunătură de mobilier uzat, oferit gratuit de diverși vecini, mese și scaune care stau să se prăbușească și paturi în care dorm câte patru copii”, spunea leana Cirț, asistent social Hope and Homes for Children.

Echipa emisiunii „Visuri la cheie” a fost încântată să-i cunoască pe cei opt membri ai familiei Bordei și să le transforme dorințele în realitate. Filmările au fost o bucurie pentru toți, cu multe surprize și clipe memorabile. Au jucat tenis cu Simona Halep, au avut parte de prima lor vacanță împreună la munte și au impresionat prin legătura puternică dintre ei. Viața Anișoarei și a celor 7 copii s-a schimbat, iar ei rămân, în continuare, o familie cu adevărat unită și fericită în noua lor casă.