Și copiii de pe Pirită sunt premiați!

Că e iarnă, că e vară, 16 copii din familii defavorizate din comunitatea de pe Pirită, lângă Baia Mare, vin zilnic la școală pe jos sau cu căruța. Sunt boboceii din clasa pregătitoare, care tocmai au terminat primul lor an de școală. Asta poate părea puțin pentru noi, dar pentru ei este enorm, iar pentru eforturile lor au fost răsplătiți.

Toți cei 16 copii au primit o Diplomă de Bobocel pentru cunoștințele acumulate și frecventarea constantă a școlii. Diploma a venit însoțită de multe fotografii și dulciuri, dar și de câte un cadou din partea copiiilor din clasele V-VIII de la Liceul ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Micuții au primit cu mare bucurie biciclete, trotinete, role și plăci de skateboard, lucruri pe care părinții lor nu și le-ar fi permis să le cumpere. 

Micuțul Samuel s-a descurcat foarte bine la învățătură tot anul și a fost prezent la toate orele. A fost atât de încântat de bicicleta primită la final de an încât nu s-a mai dezlipit de ea. A plimbat-o prin curtea școlii, cu o mare bucurie întipărită pe față, iar de atunci o ”călărește” neîncetat pe drumurile desfundate din zona în care trăiește comunitatea de pe Pirită. 

Premierea a fost făcută de către doamnele învățătoare Reghina Sarcha și Angelica Latiș și de mediatorul școlar Radu Lakatoș din cadrul proiectului ”Voluntar de profesie” al Fundației Vodafone.

Pe lângă aceștia, la festivitate au fost prezenți părinții și frații copiilor, copii și reprezentanți ai Liceului Penticostal Baia Mare, unde micuții merg la scoală, Claudia Costea și Bogdan Gavra, director general SPAS Baia Mare, Carmen Matiaș, profesoară la Liceul ”Vasile Lucaciu”, precum și elevii care au oferit cadourile micuților. 

A fost un final de an școlar fericit pentru cei 16 copii, iar cel mai important lucru pe care l-au primit este speranța că învățătura le va da șansa de a se integra în societate și de a devenit cetățeni autonomi.

 

Text de Oana Nașcu