Cornelia și Gavril și-au întemeiat o familie frumoasă acum 20 de ani și au împreună două fiice. Din nefericire, fiica cea mare le-a provocat multă suferință de-a lungul timpului. Mamă a trei copii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani, aceasta nu a fost niciodată preocupată de soarta celor mici. A plecat la muncă în străinătate fără să anunțe familia, iar copiii au fost abandonați în spital. Astfel a ajuns în situația de a fi decăzută din drepturi, iar copiii riscau să ajungă în grija statului.

Necăjiți de lipsa de responsabilitate și dezinteres față de copii a fiicei lor, desi situația lor materială nu este una foarte bună, Cornelia și Gavril și-au asumat creşterea şi îngrijirea nepoţilor pentru ca cei mici să nu ajungă în orfelinat. Pe de o parte, cei doi trebuie să aibă grijă de fiica lor cea mică, acum în vârstă de 14 ani, care are nevoie de sprijinul părinților. Pe de altă parte, gospodăria, construită cu forțe proprii, nu oferă condițiile corespunzătoare pentru îngrijirea celor 3 nepoți: casa este formată din 3 camere, însă nu toate sunt mobilate. Baia și toaleta sunt în interior, au apă curentă, însă încălzirea se face cu lemne.

În demersul lor de a avea grijă de cei trei nepoți, echipa Hope and Homes for Children le-a fost alături bunicilor care au primit sprijin și consiliere specifică pentru nevoile lor și ale nepoților lor.

Claudia lucrează și face zilnic naveta la Sibiu, iar Gavril prestează diverse munci cu ziua în localitate și se ocupă de copii cât timp bunica e la muncă. Chiar și așa, veniturile sunt mici și nu le ajung ca să asigure copiilor condiții de trai potrivite și nici cele necesare pentru frecventarea constantă a cursurilor şcolare şi a grădiniţei

Hope and Homes for Children, datorită sprijinului financiar oferit de City Insurance, a donat mobilierul necesar pentru un minim confort în locuință, o maşină de spălat automată pentru asigurarea şi păstrarea unei igiene adecvate pentru copii, precum și materiale pentru renovarea şi igienizarea interioară a locuinţei și pentru reparații și împrejmuirea casei cu gard.

Copiii au primit rechizite pentru grădiniță și școală, dar și produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, lenjerii, pilote, perne, prosoape. Prima zi de școală și grădiniță i-a prins pregătiți de această dată, iar jucăriile primite i-au făcut foarte fericiți.

Îndrumați de Hope and Homes for Children, bunicii reușesc să își gestioneze resursele existente, să treacă mai ușor peste nevoi, dar și să se bucure de faptul că sunt împreună. În plus, sunt preocupați să aibă o relație bună cu vecinii din comunitate, cu autorităţile, precum și cu cadrele didactice de la școală și grădiniță, conștientizând importanța frecventării cursurilor de către copii. Totodată, Cornelia și Gavril sunt atenți la nevoile celor mici și aleg, pe cât posibil, un stil de viaţă sănătos. Nu sunt neglijenți nici în privința stării de sănătate a membrilor familiei, respectând cu regularitate vizitele la medicul de familie. Pe viitor, se gândesc să crească animale și să pună bazele unei gospodării de subzistență prin care să își asigure hrană sănătoasă.

Datorită acestor măsuri, implementate de Hope and Homes for Children și partenerii locali cu sprijinul City Insurance atunci când familia avea mai mare nevoie, s-a evitat instituționalizarea copiilor. În perioada următoare, Hope and Homes for Children va continua să susțină familia, intervenind ori de câte ori va fi nevoie.


Program sprijinit prin parteneriatul strategic cu

 
 

Comment