Ilie, frizerul care îi ajută pe tinerii care părăsesc orfelinatele

Comment

Ilie, frizerul care îi ajută pe tinerii care părăsesc orfelinatele

Pentru a depăși toate sechelele unei vieți petrecute în orfelinat trebuie să muncești foarte mult, și, cu toate eforturile depuse, nu toți au norocul să reușească. Povestea lui Ilie Mureșan este despre un vis pentru care a muncit neîncetat. Ajuns într-un orfelinat pe când avea doar 3 luni și crescut de personalul din diferite centre de plasament, Ilie a trecut prin toate suferințele cauzate de lipsa unei familii în care să fie iubit, protejat și ajutat. 

Comment

O iarnă liniștită și un cămin cald pentru fetițele Dorinei

Comment

O iarnă liniștită și un cămin cald pentru fetițele Dorinei

Dorina e unul dintre copiii din familii dezorganizate care au ajuns să fie instituționalizați. Știe ce înseamnă lipsa unui cămin cald și primitor și, mai ales, știe ce înseamnă o viață lipsită de plasa de siguranță oferită copiilor de către părinții lor, atât de necesară pentru o dezvoltare cât mai normală și armonioasă. Așa că este foarte hotărâtă să le ofere fetițelor ei o viață liniștită și siguranța zilei de mâine. Iar Hope and Homes for Children o ajută. 

Comment

Sesiuni de pregătire pentru asistenții sociali din județul Botoșani

Comment

Sesiuni de pregătire pentru asistenții sociali din județul Botoșani

Hope and Homes for Children România și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, în baza unui parteneriat care a început acum opt ani, au organizat trei întâlniri de lucru cu eferenți și asistenți sociali din 27 comunități din județ în cadrul Programului de sprijin pe cele trei componente: prevenire, reintegrare și inserție socio-profesională. Tema principală a fost intervenția în cazurile copiilor cu risc de separare de părinți. 

Comment

Apă pentru familia Lilianei

Apă pentru familia Lilianei

Într-o comună din Botoșani, o mamă singură și cei 10 copii ai săi se confruntă cu dificultățile accesului la apa atât de importantă într-o gospodărie. Pentru că nu au fântână în curtea casei lor, Liliana este nevoită să străbată zilnic, împreună cu 2 dintre fii săi adolescenți, o distanță de un kilometru, pentru a căra, cu ajutorul unei roabe, cantitatea de apă necesară pentru spălatul hainelor și al veselei, pentru animale, pentru igiena corporală și, în cazul în care nu plouă, pentru udatul grădinii.

Povestea Dinei

Povestea Dinei

Dina vrea să devină educatoare pentru a ajuta alți copii, așa cum a fost și ea ajutată de educatoarele din casa de tip familial în care a crescut.

Povestea lui Bogdan

Povestea lui Bogdan

Bogdan este unul dintre tinerii care încearcă și acum din răsputeri să treacă peste momentele dramatice din viața lui. Până la 23 de ani a adunat mai multă tristețe decât fericire, mai multe lacrimi decât zâmbete. Pentru că fiecare zi a fost ”o încercare de a trece mai ușor peste zile și nopți”, după cum a spus chiar el. Un tânăr îngrijit, amabil, recunoscător, atent la felul în care se poartă cu lumea din jur, dar care nu primește întotdeauna aceeași considerație din partea lor.

Povestea familiei Mercaș

Povestea familiei Mercaș

O mamă care a adus pe lume șase copii și care a făcut mereu tot ce i-a stat în putință pentru a le fi bine. A trecut prin grele încercări din cauza neputinței de a face mai mult pentru copiii ei. Sprijinul a venit în cele din urmă, iar azi suntem fericiți să vedem că familia a trecut peste aceste încercări și merg înainte cu speranță și determinare. 

Povestea lui Nicolae

Povestea lui Nicolae

Nicolae este un fost ”copil al sistemului”. A fost abandonat la naștere, iar la vârsta de 2 ani a fost transferat într-un Leagăn. La fel s-a întâmplat și cu sora lui mai mică, despre a cărei existență a aflat pe când avea 7 ani. Tot la acea vârstă s-a întâmplat ceea ce urma să-i aducă în sfârșit o bucurie, o schimbare în copilăria lui nefericită de până atunci. 

Tabăra de Artă și Solidaritate Desești 2017

Comment

Tabăra de Artă și Solidaritate Desești 2017

Opt copii și tineri cu vârste între 11 și 17 ani, beneficiari ai programelor Fundației Hope and Homes for Children, au participat la cea de-a XIII-a ediție a Taberei de Artă și Solidaritate, organizată între 16-23 iunie 2017 în Desești (județul Maramureș). Copiii și tinerii participanți au beneficiat de îndrumarea a 10 de artiști consacrați – profesori și pictori din București și Baia Mare – care le-au devenit mentori pentru o săptămână. Tabăra a fost organizată de Parohia Ortodoxă Desești în parteneriat cu Hope and Homes for Children România. 

Comment

Narcisa, un suflet chinuit, salvat de propriul copil

Narcisa, un suflet chinuit, salvat de propriul copil

Narcisa a fost abandonată încă de la naștere. A crescut în mai multe instituții ale statului până când a ieșit din sistem, la vârsta de 22 de ani. Nu a reușit să-și obțină autonomia și independența, problemă cu care se confruntă majoritatea tinerilor crescuți într-un sistem instituționalizat. A avut parte de consiliere și îndrumare constantă, însă rezistența scăzută la frustrare, permanenta nevoie de atenție și validare, dar și limbajul agresiv i-au subminat constant încercările de a-și menține locul de muncă. 

Premierea copiilor de pe Pirită

Premierea copiilor de pe Pirită

Că e iarnă, că e vară, 16 copii din familii defavorizate din comunitatea de pe Pirită, de la Baia Mare, vin zilnic la școală pe jos sau cu căruța. Sunt boboceii din clasa pregătitoare, care tocmai au terminat primul lor an de școală. Ceea ce pentru noi nu pare mult, pentru ei este enorm, iar pentru eforturile lor au fost răsplătiți.

Povestea familiei Bota

Povestea familiei Bota

În urmă cu doi ani, părinții ajunseseră la limită. Din cauza veniturilor mici, care nu acopereau nevoile familiei lipsurilor, copiii erau foarte slabi și prost îmbrăcați. Mama se împărțea între spălatul hainelor cu mâna, curățenia casei și grija față de nevoile copiilor. Autoritățile locale semnalaseră cazul familiei Bota Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

Povestea Soniei

Povestea Soniei

Sonia avea doar cinci ani când părinții au plecat într-o altă țară și au uitat de ea. A ajuns într-un centru de plasament, unde nu a stat decât un an, apoi a fost îngrijită succesiv de doi asistenți maternali, în familii care au încercat să îi ofere afecțiunea și atenția necesare. Însă șocul abandonului și frustrările legate de lipsa dragostei au făcut-o vulnerabilă.

Cameră cu vedere spre familie

Cameră cu vedere spre familie

Uneori, o cameră de locuit face cât tot Universul. Cei cinci copii ai familiei Butuza s-au putut întoarce acasă, la mama și la tata, după ce căminul lor a fost extins cu sprijinul Fundației Hope and Homes for Children.

Norocul familiei Albișteanu

Norocul familiei Albișteanu

In februarie 2016, Nicoleta Albisteanu se duce la viceprimarul comunei Tutora din judetul Iasi ca sa ii explice situatia locativa a familiei sale. Nicoleta e disperata. Proprietarul camerei de 13 metri patrati in care locuiesc cei sapte membri ai familiei Albisteanu i-a anuntat ca ii mai tine pana in martie 2016.
 

Ora Pământului

Ora Pământului

În 25 martie, peste 300 de copii au cântat în cor în Centrul Vechi din Baia Mare pentru a marca „Ora Pământului”.Timp de o oră, copii din programele Fundației Hope and Homes for Children au încântat publicul,  alături de copii din Programul Cantus Mundi, cu melodii corale tradiționale.
 

Ziua Femeii

Ziua Femeii

De 8 martie, copiii din casele de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children au sărbătorit alături de educatoare și îngrijitoare Ziua Femeii. Au făcut felicitări și flori din hârtie colorată pe care le-au oferit femeilor care le sunt alături zi de zi și au grijă de ei și, împreună, au vorbit despre simbolistica acestei zile. 
 

Familia Pavel

Familia Pavel

Familia Pavel, formată din mama (tatăl fiind decedat) și cei opt copii, a intrat în programul nostru de prevenire a separării copilului de familie desfășurat în județul Sibiu, după ce ne-a cerut ajutorul în 2015. 
 

Mulțumiri pentru Educatori

Mulțumiri pentru Educatori

Atenția, grija, dragostea, atitudinea pozitivă și exemplul personal sunt esențiale în formarea caracterului copiilor pentru a deveni tineri responsabili și adulți de nădejde mai târziu. În casele de tip familial, educatorii, personalul care este prezent zi de zi cu ei, încearcă să modeleze personalitatea copiilor, să îi încurajeze în tot ceea ce vor să facă.