Farmexpert devine partener strategic al Hope and Homes for Children în programul de prevenire a abandonului familial

Comment

Farmexpert devine partener strategic al Hope and Homes for Children în programul de prevenire a abandonului familial

Farmexpert, unul dintre cei mai importanți distribuitori de medicamente și parafarmaceutice din România, s-a alăturat Hope and Homes for Children în calitate de partener strategic, investind 40.000 de euro în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Fundație. Cu sprijinul companiei Farmexpert, 60 de copii aflați în risc de abandon vor fi sprijiniți să rămână alături de familiile lor.

Comment

Peste 400 de copii din case de tip familial au primit cadou cărți cu ajutorul echipei Livrez Dragoste

Comment

Peste 400 de copii din case de tip familial au primit cadou cărți cu ajutorul echipei Livrez Dragoste

Copiii și tinerii din 42 de case de tip familial dezvoltate de Hope and Homes for Children au primit cel mai frumos dar de la Moș Nicolae: cărți pentru prima lor bibliotecă. Cărțile au fost donate de oameni generoși la inițiativa Cristinei Dobrescu, co-fondatoarea proiectului de scriere și expediere a scrisorilor Livrez Dragoste - Atelierul de scrisori.

Comment

Andra a cântat alături de Andreea Esca, Andi Moisescu, Luminița Anghel, Călin Goia și Alex Velea pe scena Ateneului Român în beneficiul Hope and Homes for Children

Comment

Andra a cântat alături de Andreea Esca, Andi Moisescu, Luminița Anghel, Călin Goia și Alex Velea pe scena Ateneului Român în beneficiul Hope and Homes for Children

În 5 decembrie, Andra a susținut concertul „Andra for Hope” în sprijinul familiilor aflate în programul de prevenire a separării copilului de familie desfășurat de Fundația Hope and Homes for Children în România. Alături de ea, pe scena Ateneului Român, au urcat, în premieră, Andreea Esca, Luminița Anghel, Călin Goia, Andi Moisescu și Alex Velea și, împreună, au interpretat colinde și cântece de Crăciun din repertoriul românesc și internațional. Ei au fost acompaniați de Orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Andrei Tudor, de ansamblul de copii „Cor cu Dor”, condus de Teodora Jaworski, și de Grupul Vocal Acapella, coordonat de George Miron. Banii adunați în urma acestui concert vor ajuta mai multe familii să își păstreze copiii alături și să nu îi abandoneze în orfelinate. Evenimentul „Andra for Hope” a fost prezentat de Kaufland România.

Comment

Andra va susține un concert extraordinar de colinde  în beneficiul Hope and Homes for Children la Ateneul Român

Andra va susține un concert extraordinar de colinde în beneficiul Hope and Homes for Children la Ateneul Român

În 5 decembrie, la Ateneul Român, Andra va susține, pentru prima dată, un concert extraordinar de colinde în sprijinul familiilor aflate în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Fundația Hope and Homes for Children. În cadrul evenimentului caritabil „Andra for Hope”, artista va cânta alături de Orchestra Romanian Sinfonietta dirijată de Andrei Tudor. Banii adunați în urma acestui concert vor ajuta mai multe familii să își păstreze copiii alături și să nu îi abandoneze în orfelinate. „Andra for Hope” este un eveniment prezentat de Kaufland România.

Impozitarea companiilor pe baza cifrei de afaceri, efecte secundare care destabilizează societatea civilă

Impozitarea companiilor pe baza cifrei de afaceri, efecte secundare care destabilizează societatea civilă

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC România în parteneriat cu Asociația Dăruiește Viață, Fundația HOSPICE Casa Speranței, Asociația MagiCAMP, Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor și Fundația Hope and Homes for Children au propus Ministerului de Finanțe un mecanism prin care și companiile care plătesc impozit pe venit, și nu pe profit, să poată efectua sponsorizări deductibile: posibilitatea de a direcționa 20% din impozitul pe venit catre cauze sociale în comunitățile din care fac parte.

Holcim România direcționează 300.000 euro către Hope and Homes for Children pentru construirea a două case de tip familial

Holcim România direcționează 300.000 euro către Hope and Homes for Children pentru construirea a două case de tip familial

În perioada iulie–septembrie 2017, Holcim România a desfășurat campania „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” prin care a dorit să direcționeze către Fundația Hope and Homes for Children contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus cu Duraditiv vândut. Rezultatele campaniei totalizează 300.000 de Euro, fonduri ce vor fi utilizate pentru construcția a două case de tip familial, ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” din Sectorul 4, București, și „Elena Doamna” din Târgu Neamț.
 

In memoriam — Prințesa Marina Sturdza

In memoriam — Prințesa Marina Sturdza

Întreaga echipă a Fundației Hope and Homes for Children este în doliu după pierderea Prințesei Marina Sturdza, sub pătronajul căreia ne-am desfășurat ani de zile activitatea, un om care ne-a inspirat pe fiecare dintre noi să ne trăim viețile pentru a face bine celor din jur.

Prințesa Marina Sturdza s-a stins duminică, 22 octombrie, la reședința sa din New York, după o viață exemplară, a cărei ultimă jumătate a fost aproape în întregime dedicată cauzelor caritabile. Zilele acestea ne gândim la miile de copii a căror viață a devenit mai bună mulțumită implicării Prințesei Marina Sturdza.

Redăm gândurile câtorva membri ai echipei care au cunoscut-o îndeaproape și care au avut privilegiul să lucreze cu ea în toți anii în care a fost alături de programele Fundației:

250 de alergători au participat la Maratonul București și au strâns bani  pentru cauza Hope and Homes for Children

Comment

250 de alergători au participat la Maratonul București și au strâns bani pentru cauza Hope and Homes for Children

În 14 și 15 octombrie, 250 de alergători Team Hope au participat la cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon și au adunat peste 125.000 de lei pentru a susține o familie cu opt copii aflată în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. Printre aceștia s-au numărat Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu, vedetele postului de televiziune PRO TV, precum și actorul Marius Manole, ambasador Hope and Homes for Children, Vladimir Drăghia și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare în cadrul Hope and Homes for Children. Lor li s-au alăturat solista Lori Ciobotaru, Marius Pancu, prezentatorul emisiunii „Morning Show” (Digi 24), Otniela Sandu și Andrei Zamfir, concurenți în show-ul „Supraviețuitorul” de la PRO TV, precum bloggerul Otravă, Laura Giurcanu, vlogger, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan, fashion bloggeri și vlogger-ițele Cristina Lupu și Roxana Erdei, cunoscute în social media ca LikeOne, și Cori Grămescu, instructor de fitness, care a asigurat încălzirea alergătorilor înaintea curselor de duminică. 

Comment

Marius Manole, Dragoș Bucurenci și Vladimir Drăghia aleargă la Maratonul București pentru a ajuta o familie să rămână împreună

Comment

Marius Manole, Dragoș Bucurenci și Vladimir Drăghia aleargă la Maratonul București pentru a ajuta o familie să rămână împreună

În 15 octombrie, la cea de-a zecea ediție a Maratonului Internațional București, mai multe vedete se alătură Team Hope pentru a sprijini una din familiile incluse în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. Printre aceștia se numără actorul Marius Manole, ambasador Hope and Homes for Children, Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare în cadrul Hope and Homes for Children, Vladimir Drăghia, Marius Pancu, prezentatorul emisiunii „Morning Show” (Digi 24), solista Lori Ciobotaru, precum și bloggerul Otravă. Duminică, instructorul de fitness Cori Grămescu va face încălzirea cu alergătorii Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children.

Comment

Crearea Consiliului ONG de Sprijin în implementarea programelor de dezinstituționalizare cu fonduri europene

Comment

Crearea Consiliului ONG de Sprijin în implementarea programelor de dezinstituționalizare cu fonduri europene

Procesul de închidere a unora dintre instituțiile de tip vechi din România, în care trăiesc copiii aflați în sistemul de protecție a statului, propus pentru finanțare prin fonduri europene, ar trebui simplificat, iar termenele pentru depunerea proiectelor de finanțare în domeniul dezinstituționalizării ar trebui prelungite, iar contractările pe POR și POCU trebuie sincronizate pentru a evita derapajele. Acestea sunt câteva dintre concluziile întâlnirii de lucru pentru crearea Consiliului ONG de Sprijin în implementarea programelor de dezinstituționalizare cu finanțarea Uniunii Europene, desfășurată miercuri, 11 octombrie, la inițiativa Fundației Hope and Homes for Children și a Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC). La lucrări au participat Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România din cadrul Direcției Generale pentru Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene, Mark Waddington, Chief Executive Officer al Fundației Hope and Homes for Children, Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud al Hope and Homes for Children, Bogdan Simion, președinte FONPC și director executiv al Fundației SERA ROMÂNIA, Mihaela Toader, Secretar de Stat în MInisterul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Gabriela Coman, Președintele Autorității Națioanle pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Octav-Dan Paxino, Secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și reprezentați ai ONG-urilor din România și reprezentanți ai autorităților de management din cadrul POR si POCU.

Comment

Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu susțin Hope and Homes for Children la Maratonul București

Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu susțin Hope and Homes for Children la Maratonul București

Dragoș Bucur, Omid Ghannadi și Tudor Bratu, vedetele postului de televiziune PRO TV, vor alerga, în 14 și 15 octombrie, la cea de-a zece ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon pentru a susține o familie din programul de prevenire a separării copilului de famile derulat de Fundația Hope and Homes for Chlldren. Dragoș Bucur, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” și Omid Ghannadi, arhitect în echipa aceluiași show, vor alerga, sâmbătă, în cursa populară, în timp ce Tudor Bratu, unul dintre prezentatorii emisiunii „Superspeed”, va lua startul, duminică, în cursa de 10 km.

Hope and Homes for Children, membru în Comisia pentru Protecția Copilului Maramureș

Hope and Homes for Children, membru în Comisia pentru Protecția Copilului Maramureș

De la mijlocul lunii august, Fundația Hope and Homes for Children are doi reprezentanți în Comisia pentru Protecția Copilului a județului Maramureș. Bianca Stegeran, directorul național adjunct al Fundației a fost numită membru titular în cadrul Comisiei, iar Ileana Cirț, asistent social la Hope and Homes for Children, este membru supleant. 

Inaugurarea casei de tip familial cu numărul 100  în București, Sectorul 3

Inaugurarea casei de tip familial cu numărul 100 în București, Sectorul 3

Marți, 18 iulie, Fundația Hope and Homes for Children, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sectorul 3, a inaugurat casa de tip familial „Speranța”, în care vor locui opt copii care provin din Centrul de Plasament „Crinul Alb”. Aceasta este casa de tip familial cu numărul 100 pe care Hope and Homes for Children a construit-o și dat-o în folosință de la începutul activității sale în România, în 1998. La evenimentul de inaugurare au participat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, Georgeta Terciu, director general DGASP Sector 3, Bianca Stegeran, director național adjunct al Hope and Homes for Children, Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, Corina Caragea, prezentatoare a Știrilor din Sport de la PRO TV, reprezentanți ai unor companii, susținători ai Fundației și alți reprezentanți ai autorităților locale. Casa de tip familial a fost construită cu sprijinul Viridian Housing, The Melbreak Charitable Trust și Ariston Thermo. 

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children -Holcim România

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children -Holcim România

Fundația Hope and Homes for Children și compania Holcim România anunță încheierea unui parteneriat strategic pentru perioada 2017-2018 prin care vor fi construite case de tip familial în București și în județul Neamț, ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” (Sectorul 4, București) și „Elena Doamna” (Târgu Neamț). Parteneriatul demarează, începând cu 3 iulie, prin campania „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” prin care Holcim România donează fundației contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus vândut până la data 30 septembrie 2017. 

Premierea copiilor silitori din programele Hope and Homes for Children

Premierea copiilor silitori din programele Hope and Homes for Children

În 29 iunie și 3 iulie, Fundația Hope and Homes for Children a premiat 30 de copii din Baia Mare, Ardusat, Sighetu Marmației și Ocna Șugatag pentru rezultatele bune la învățătură obținute în anul școlar 2016-2017. Toți copiii sunt beneficiari ai programelor desfășurate de Fundație în cele trei orașe din județul Maramureș. Ei au primit cu bucurie diplomele de merit, pachetele cu jucării şi cadourile Rotary, fiind foarte încântați și emoționați deopotrivă. 

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children - JYSK

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children - JYSK

Fundația Hope and Homes for Chlldren și compania JYSK au semnat în 27 iunie 2017 un contract de parteneriat pe o perioadă de trei ani, cu valoarea totală de 1 milion de lei. În baza acestuia, JYSK va dota cu mobilier și accesorii casele de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide în următorii trei ani. Șase case de tip familial care vor fi deschise de Fundația Hope and Homes for Children în acest an, în județele Iași și Bistrița Năsăud, vor fi dotate cu mobilier și accesorii furnizate de retailerul danez.

Jocurile Naționale Special Olympics

Jocurile Naționale Special Olympics

În perioada 2-5 iunie, în Baia Mare (județul Maramureș), s-au desfășurat Jocurile Naționale Special Olympics 2017, cel mai mare eveniment sportiv din țară dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale.  Competiția a fost organizată de Fundația Special Olympics România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children România și Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia-Mare. Jocurile Naționale Special Olympics s-au încheiat, luni, 5 iunie, după competițiile finale de înot. În total, 310 sportivi din 29 de județe au primit 600 de medalii după ce au participat la competiții de atletism, bocce, înot și baschet.

Semimaraton București

Semimaraton București

Duminică, 14 mai, peste 370 de alergători au îmbrăcat tricoul albastru al Team Hope și au luat startul în diferite curse ale celei de-a 6-a ediții a OMV Petrom Semimaratonul București.
 

Hope Concert 2017

Hope Concert 2017

Duminică, 7 mai, a avut loc cea de-a cincea ediție a Hope Concert, gală organizată anual de Fundația Hope and Homes for Children la Ateneul Român în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Ediția din acest an a reunit, în premieră, pe scena Ateneului Român, artiști renumiți din domenii diferite: pop, rock, muzică clasică și corală și teatru

Hope Concert, 7 mai 2017

Hope Concert, 7 mai 2017

În 7 mai, la Ateneul Român, va avea loc cea de-a cincea ediție a Hope Concert, gală organizată de Fundația Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Și ediția din acest an reunește artiști importanți, aducând pe scena Ateneului muzica clasică, pop și rock. Loredana, Andra, mezzosoprana Roxana Constantinescu, Adrian Despot, liderul formației Vița de Vie, și renumitul Cor Național de „Cameră Madrigal–Marin Constantin” participă pentru prima dată la Hope Concert. Actorul Marius Manole, pianistul Andrei Licareț și Ansamblul Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu se află și ei pe afișul evenimentului.