Hope and Homes for Children, membru în Comisia pentru Protecția Copilului Maramureș

Hope and Homes for Children, membru în Comisia pentru Protecția Copilului Maramureș

De la mijlocul lunii august, Fundația Hope and Homes for Children are doi reprezentanți în Comisia pentru Protecția Copilului a județului Maramureș. Bianca Stegeran, directorul național adjunct al Fundației a fost numită membru titular în cadrul Comisiei, iar Ileana Cirț, asistent social la Hope and Homes for Children, este membru supleant. 

Inaugurarea casei de tip familial cu numărul 100  în București, Sectorul 3

Inaugurarea casei de tip familial cu numărul 100 în București, Sectorul 3

Marți, 18 iulie, Fundația Hope and Homes for Children, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sectorul 3, a inaugurat casa de tip familial „Speranța”, în care vor locui opt copii care provin din Centrul de Plasament „Crinul Alb”. Aceasta este casa de tip familial cu numărul 100 pe care Hope and Homes for Children a construit-o și dat-o în folosință de la începutul activității sale în România, în 1998. La evenimentul de inaugurare au participat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, Georgeta Terciu, director general DGASP Sector 3, Bianca Stegeran, director național adjunct al Hope and Homes for Children, Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, Corina Caragea, prezentatoare a Știrilor din Sport de la PRO TV, reprezentanți ai unor companii, susținători ai Fundației și alți reprezentanți ai autorităților locale. Casa de tip familial a fost construită cu sprijinul Viridian Housing, The Melbreak Charitable Trust și Ariston Thermo. 

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children -Holcim România

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children -Holcim România

Fundația Hope and Homes for Children și compania Holcim România anunță încheierea unui parteneriat strategic pentru perioada 2017-2018 prin care vor fi construite case de tip familial în București și în județul Neamț, ca parte a procesului de închidere a centrelor de plasament „Robin Hood” (Sectorul 4, București) și „Elena Doamna” (Târgu Neamț). Parteneriatul demarează, începând cu 3 iulie, prin campania „Construiește o casă, dăruiește o acasă!” prin care Holcim România donează fundației contravaloarea unui kilogram de ciment pentru fiecare sac de StructoPlus vândut până la data 30 septembrie 2017. 

Premierea copiilor silitori din programele Hope and Homes for Children

Premierea copiilor silitori din programele Hope and Homes for Children

În 29 iunie și 3 iulie, Fundația Hope and Homes for Children a premiat 30 de copii din Baia Mare, Ardusat, Sighetu Marmației și Ocna Șugatag pentru rezultatele bune la învățătură obținute în anul școlar 2016-2017. Toți copiii sunt beneficiari ai programelor desfășurate de Fundație în cele trei orașe din județul Maramureș. Ei au primit cu bucurie diplomele de merit, pachetele cu jucării şi cadourile Rotary, fiind foarte încântați și emoționați deopotrivă. 

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children - JYSK

Parteneriatul strategic Hope and Homes for Children - JYSK

Fundația Hope and Homes for Chlldren și compania JYSK au semnat în 27 iunie 2017 un contract de parteneriat pe o perioadă de trei ani, cu valoarea totală de 1 milion de lei. În baza acestuia, JYSK va dota cu mobilier și accesorii casele de tip familial pe care Hope and Homes for Children le va deschide în următorii trei ani. Șase case de tip familial care vor fi deschise de Fundația Hope and Homes for Children în acest an, în județele Iași și Bistrița Năsăud, vor fi dotate cu mobilier și accesorii furnizate de retailerul danez.

Jocurile Naționale Special Olympics

Jocurile Naționale Special Olympics

În perioada 2-5 iunie, în Baia Mare (județul Maramureș), s-au desfășurat Jocurile Naționale Special Olympics 2017, cel mai mare eveniment sportiv din țară dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale.  Competiția a fost organizată de Fundația Special Olympics România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children România și Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia-Mare. Jocurile Naționale Special Olympics s-au încheiat, luni, 5 iunie, după competițiile finale de înot. În total, 310 sportivi din 29 de județe au primit 600 de medalii după ce au participat la competiții de atletism, bocce, înot și baschet.

Semimaraton București

Semimaraton București

Duminică, 14 mai, peste 370 de alergători au îmbrăcat tricoul albastru al Team Hope și au luat startul în diferite curse ale celei de-a 6-a ediții a OMV Petrom Semimaratonul București.
 

Hope Concert 2017

Hope Concert 2017

Duminică, 7 mai, a avut loc cea de-a cincea ediție a Hope Concert, gală organizată anual de Fundația Hope and Homes for Children la Ateneul Român în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Ediția din acest an a reunit, în premieră, pe scena Ateneului Român, artiști renumiți din domenii diferite: pop, rock, muzică clasică și corală și teatru

Hope Concert, 7 mai 2017

Hope Concert, 7 mai 2017

În 7 mai, la Ateneul Român, va avea loc cea de-a cincea ediție a Hope Concert, gală organizată de Fundația Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Și ediția din acest an reunește artiști importanți, aducând pe scena Ateneului muzica clasică, pop și rock. Loredana, Andra, mezzosoprana Roxana Constantinescu, Adrian Despot, liderul formației Vița de Vie, și renumitul Cor Național de „Cameră Madrigal–Marin Constantin” participă pentru prima dată la Hope Concert. Actorul Marius Manole, pianistul Andrei Licareț și Ansamblul Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu se află și ei pe afișul evenimentului.
 

Campania „Opening Doors”

Campania „Opening Doors”

Între 18-21 aprilie, am fost prezenți la Bruxelles, la întâlnirea coordonatorilor naționali pentru campania ”Opening Doors for Europe's Children”, o campanie europeană pentru dezinstituționalizare implementată de Eurochild. Pe parcursul întâlnirii a fost analizat progresul campaniei în 2016, realizările și provocările, încercându-se găsirea celor mai bune soluții pentru a depăși aceste provocări.
 

Vizita Ambasadorului Hans Klemm

Vizita Ambasadorului Hans Klemm

Excelența Sa Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite, a efectuat în 22-23 martie o vizită în Baia Mare (județul Maramureș). În programul oficial al vizitei au fost incluse o întâlnire cu Fundația Hope and Homes for Children România și o prezentare în teren a activității organizației. 

Proiectul MAPChiPP

Proiectul MAPChiPP

Profesioniști din protecția copilului mai buni prin proiectul MAPChiPP

În perioada 12-14 martie 2017, Hope and Homes for Children a participat la cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului ”Multi-disciplinary Assessment and Participation of Children in Child Protection Proceedings” (MAPChiPP), întâlnire care a avut loc în Amsterdam (Olanda).
 

Studiu despre închiderea orfelinatelor

Studiu despre închiderea orfelinatelor

În 2017, aproape 8.000 de copii mai trăiesc în medii instituționale, nepotrivite pentru dezvoltarea lor și, nu de puține ori, abuzive. În ultimii 19 ani, Fundația Hope and Homes for Children a participat la închiderea a 53 de orfelinate, iar în studiul recent lansat „Închiderea instituțiilor pentru copii. Intervenție, implementare și plan de acțiune” prezintă pașii concreți de urmat pentru închiderea ultimelor instituții din sistemul de protecție a copilului.
 

Jocurile Speciale de Iarnă

Jocurile Speciale de Iarnă

În 28 februarie, 160 de copii și tineri cu nevoi speciale din serviciile de protecție a copilului din județul Maramureș au participat la cea de-a 17-a ediție a Jocurilor Speciale de Iarnă, care au avut loc pe pârtia din Cavnic. Evenimentul sportiv a fost organizat de Hope and Homes for Children România și susținut de Bridges for New Beginnings, SUA.
 

Învățăm secretele gătitului

Învățăm secretele gătitului

În cadrul caselor de tip familial din Baia Mare (jud. Maramureș) și la Centrul de Zi ”22 Decembrie”, desfășurăm activități prin care copiii și tinerii deprind aptitudini pentru un trai independent înainte ca ei să părăsească sistemul de protecție a copilului. Este important, mai ales pentru tineri, să își însușească aceste deprinderi deoarece marea lor majoritate nu au fost implicați în aceste activități în copilărie și nici nu au putut folosi metoda imitaţiei adulţilor, în absenţa modelului familial, și nici pe cea a  „încercării şi erorii”.

Ziua Internațională a Zăpezii

Ziua Internațională a Zăpezii

În 15 și 16 ianuarie, 46 de copii din mai multe case de tip familial din județul Maramureș  s-au bucurat de zăpadă și frig și au făcut cunoștință cu sporturile de iarnă în cadrul celei de-a șasea ediții a evenimentului TuSport Snow Day - Ziua Internațională a Zăpezii, organizat de TuSport, sub egida Federației Internaționale de Schi. Copiii au învățat să schieze și s-au dat cu săniuța pe pârtia Icoana din Cavnic (județul Maramureș) și au patinat pe patinoarul din Centrul Vechi din Baia Mare. 
 

Seminar pentru Prevenire

Seminar pentru Prevenire

În perioada 22-23 noiembrie, am organizat în Bacău un seminar-atelier pentru Regiunea de Nord-Est, pe tema ”Prevenirea separării copilului de familie în contextul procesului de reformă și a oportunităților de finanțare prin fonduri structurale” prin Programele Operaționale Capital Uman (POCU) și cel Regional (POR), aferente Fondurilor Structurale 2014-2020. 
 

Împodobirea Bradului, la MNAR

Împodobirea Bradului, la MNAR

Luni, 19 decembrie, a fost lansat parteneriatul educațional dintre Fundația Hope and Homes for Children România și Muzeul Național de Artă al României în cadrul unui eveniment organizat la muzeu. Copii din programele organizației din București și Baia Mare au creat ornamentele pentru bradul tradițional amplasat la parterul Galeriei Naționale, iar personalități din domeniul cultural-artistic, reprezentanți ai muzeului și ai autorităților, vedete, sponsori, jurnaliști și susținători ai organizației i-au ajutat să-l decoreze.
 

Rostul Postului

Rostul Postului

La începutul Postului Crăciunului, Fundația Hope and Homes for Children a lansat campania “Rostul Postului” prin care dorește să dea rost zilelor de post și provoacă oamenii să țină post negru o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă copiilor care trăiesc cu mai puțin de cinci lei într-o zi. Conceptul creativ al campaniei și site-ul au fost realizate de Cohn & Jansen JWT cu ajutorul celor de la Atelieru, iar ilustrațiile de Vali Petridean. 
 

Cel mai bun Raport Anual

Cel mai bun Raport Anual

Raportul de activitate pentru anul 2015 al Fundației Hope and Homes for Children România a fost distins cu aur la Spotlight Awards Global Communications Competition 2016, concurs internațional organizat de Liga Profesioniștilor Americani în Comunicare (LACP). De asemenea, raportul s-a clasat pe locul 47 în Top 100 Communications Materials 2016 din cadrul aceleiași competiții.