Hope and Homes for Children este o fundație globală, fondată în Marea Britanie în anul 1994, de către soții Mark și Caroline Cook. Cei doi au creat o organizație care își propunea să repare și să reconstruiască orfelinatele distruse în urma războiului din Bosnia. Lucrând cu copii din orfelinate, au realizat că nevoile copiilor rămași orfani sau abandonați nu puteau fi împlinite în astfel de instituții: ei aveau nevoie de dragostea și siguranța unei familii.

Astăzi, Hope and Homes for Children derulează programe pentru reformarea sistemelor instituționalizate de îngrijire a copilului și pentru prevenirea abandonului în 30 de țări din Europa, Africa și America de Sud, prin birourile proprii sau prin organizații partenere.

 
 

În România, ne-am început proiectele în 1998; un an mai târziu, am reușit să punem primul nostru lacăt orfelinatului Cavnic, din județul Maramureș. În ianuarie 2001, am devenit o organizație neguvernamentală, constituită în conformitate cu legea română. Ne-am concentrat demersurile pe închiderea instituțiilor de tip vechi, și pe înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem care se bazează pe conceptul familial.

Am colaborat, încă de la înființarea Fundației, cu autoritățile Statului român, pentru reforma sistemului de protecție a copilului. Am lucrat alături de consilii județene, de consilii locale, de servicii publice de protecție a copilului și de ministere, pentru a da sustenabilitate serviciilor pe care le dezvoltăm.

În cei 21 ani de activitate, am închis 55 de instituții de tip vechi de protecție a copilului, am scos 5.185 de copii din orfelinate și am ajutat 28.436 de copii să rămână alături de familiile lor.

 

Vreau să primesc mai multe informații despre activitatea
Hope and Homes for Children și modalitățile prin care pot susține Fundația.