În fiecare an, aproximativ 4.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani părăsesc sistemul de protecție a copilului fără a fi pregătiți pentru o viață independentă sau având o pregătire extrem de limitată. Iar personalul care interacționează cu ei este rareori instruit să îi ajute în acest sens.
 

Nepregătiți și ajunsi pe cont propriu după o viață petrecută în instituție. tinerii nu sunt capabili să facă față sarcinilor de zi cu zi. Au abilități de comunicare slab dezvoltate, stimă de sine redusă, probleme de comportament și de atitudine. Întâmpină dificultăți în formarea de relații semnificative și riscă să fie exploatați, pentru că sunt vulnerabili.

Tinerii care părăsesc orfelinatul se simt singuri, marginalizați, într-o lume care le este străină.

Prin programul de integrarea socială și profesională, lucrăm la îmbunătățirea abilităților de trai independent prin consiliere și prin sprijin material, creăm premisele pentru integrare pe piața muncii prin consiliere, mediere și recomandări, și asigurăm locuințe, cu implicarea autorităților locale.

Din 2002, de când am început programele pentru asistare și sprijinire a tinerilor care părăsesc sistemul, am sprijinit 1.015 de tineri pentru integrarea cu succes în societate.

1.015 de tineri-03.png
 

Centrul de Tranzit Baia Mare

Povestea lui
Radu

Povestea lui Claudiu

Povestea lui
Ivan

Vreau să primesc mai multe informații despre activitatea
Hope and Homes for Children și modalitățile prin care pot susține Fundația.