Am nevoie de copilărie. Am nevoie de tine

 

În luna iunie, zece artiști te îndeamnă să îți aduci aminte de copiii din orfelinate. Campania „Am nevoie de tine”, desfășurată de JYSK România și Hope and Homes for Children, atrage atenția asupra nevoii de a închide orfelinatele și de a găsi alternativele cele mai potrivite pentru copiii din ele. 

 

„Am nevoie de tine” - Friends of Hope and Homes

Copilăria petrecută în orfelinat nu este copilărie.
Ajută-ne să le oferim copiilor din orfelinate șansa la copilărie.

Donează 2 euro / lună* pentru a închide orfelinatele și a oferi copiilor din ele copilăria pe care o merită.

Trimite HOPE prin SMS la 8844.

Pentru fiecare donație de 2 euro efectuată în perioada 1-30 iunie,
JYSK România va dona alți 2 euro. 

 

Artiștii implicați în proiect

 

Alexandra Ungureanu

 
Alexandra-Ungureanu.png
 

Ligia Hojda

M-am alăturat cu drag acestui proiect deoarece cred în solidaritate, în puterea de a face bine, cred în familie și în dezvoltarea sănătoasă a copilului, a societății, în general. Am avut prilejul să fac parte dintr-o familie numeroasă, de 5 copii, unde ni s-a oferit suținere, încurajare, emoție, armonie, dialog. De asemenea, am avut și ocazia să cunosc tineri din orfelinate care ne-au povestit puțin din viața lor, din suferințele lor, de sistemul dur pe care trebuiau să îl suporte. Cred că cel mai frumos lucru este să dăruim iubirea în jurul nostru, iar atunci cand ai alături căldura unui cămin, altfel poți să te canalizezi spre visele tale, să îți dezvolți aptitudinile, calitățile, încrederea în sine, puterea de a-ți urma țelurile. Cred că trebuie să fim conștienți și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru, să ne facem timp să ajutăm, să ne ascultăm unii pe alții, să acționăm, doar așa se pot clădi relații puternice între oameni.

Ligia-Hojda.png
 

Alexandra-Maria Hojda

Cum putem noi, oamenii, să fim atât de iresponsabili?! Căutăm plăcerea și, din păcate, fugim atunci când trebuie să ne asumăm rezultatul... M-am implicat în acest proiect pentru ca îmi doresc să contribui, în felul meu, la evoluția copiilor lipsiți de căldura părintească. Consider că empatia și solidaritatea sunt foarte importante în lumea asta nebună și agitată, iar copiii au nevoie să știe că nu sunt singuri.

Maria-Hojda.png
 

Flavia Hojda

Am fost de câteva ori alături de un grup de voluntari la casele de copii din Sighetu Marmației. Îmi amintesc cât de mult însemna pentru ei faptul că suntem acolo, că ne jucam și cântam împreună. Îmi dau seama că, pe lângă condițiile dificile în care erau osândiți să trăiască, aveau o lipsa imensă de afecțiune și nevoie de acceptare, de integrare.

Mă bucur că m-am alăturat acestui proiect, atât pentru că am avut parte de un timp frumos la înregistrări, într-o atmosferă prietenoasă și creativă, dar mai ales pentru că aduce atenția asupra faptului că putem să ne implicăm cu toții, să lăsăm ignoranța în urmă și va veni o zi… Misiunea Hope and Homes for Children va fi îndeplinită și fiecare copil va avea parte de îngrijire, atenție, protecție, iubire.

 
Flavia-Hojda.png
 

1Q Sapro

1Q-Sapro.png
 

Andrei Neagu

La înregistrări, am fost primul la rând, dar nu am simțit-o ca pe o presiune, ci mai degrabă ca pe o onoare de a fi invitat în acest proiect alături de artiști pe care îi respect. Sper ca melodia să răspândească mesajul că fiecare dintre noi poate avea un aport mic, dar cu un impact uriaș în viața copiilor de care ne aducem prea puțin aminte.

Andrei-Neagu.png
 

Adrian Mariaș, a.k.a Geagea

Încă o dovadă că muzica unește oamenii! Chiar dacă suntem diferiți ca gen muzical, am reușit să fim împreună glasul celor care vor să aducă un plus de bucurie și speranță în viața unor copii cu nevoi. Felicitări, Alex Bratu! Felicitări, JYSK România! Faceți o treabă minunată!

 
Adrian-Marias-(Geagea).png
 

Pavel Ulici

Mă simt bine atunci când pot să ajut pe cineva, îmi place să mă pun în slujba oamenilor și cred că acesta este unul dintre motivele pentru care am ales meseria pe care o am. Și de fiecare dată când sunt invitat să mă implic în proiecte de genul asta, o fac cu mare drag. Încerc să scap de ignoranță și să fiu de folos celor din jur, care au nevoie de ajutor. Așa că m-am bucurat când am primit invitația baieților de la studio să înregistram melodia „Am nevoie de tine.” Experiența de la înregistrări a fost una extrem de familială, deoarece am fost împreună cu surorile Hojda cu care obișnuiesc să petrec mult timp, iar talentul și profesionalismul celor de la studio m-au facut să îmi doresc și alte colaborări pe viitor!

 
Pavel-Ulici.png
 

Laura Mihăilă

Unul din rolurile principale ale muzicii este să aducă oamenii împreună prin empatie. Văzut din afară, ai crede că acest concept se referă în primul rând la melodie și/sau versuri și cum acestea ajută ascultătorul să se simtă înțeles și să înțeleagă la rândul lui alte posibile perspective, dar nu se oprește aici. În culisele producției muzicale se leagă prietenii și punți de comunicare care merg mai adânc decât cele ale unor simpli colaboratori, și asta pentru că muzica nu se poate face fără emoție, iar când mai mulți oameni lucrează împreună, pune fiecare din sufletul lui și din emoția lui la comun atât pentru cei cu care împărtășesc experiența, cât și pentru ascultători.

Exact așa s-a întâmplat și pentru noi, cei care am lucrat la proiectul acesta, aduși împreună de câțiva oameni pasionați cu o idee, idee a cărui scop este să ajute practic și nu doar prin susținere și înțelegere emoțională. Fiecare artist care a participat la realizarea piesei și a videoclipului este atât o prezență energică și pozitivă cât și un spirit de la care ai ce învăța și din bucurie, toți sunt mai mult decât încântați să își pună talentele la dispoziție pentru a face lumea în care trăim chiar și o fărâmă mai bună. Toate acestea au făcut ca atmosfera din timpul producției piesei să fie una foarte faină și versatilă prin natura celor implicați.

Mă bucur foarte mult de oportunitatea primită de a face parte dintr-un proiect care poate aduce un aport real în viețile câtorva copii care, speram, vor ajunge să fie mai buni ca noi toți când se fac mari, și de experiența câștigată alături de oameni, nu doar profesioniști, ci și sufletiști.

Laura-Mihaila.png
 

Alex Bratu

A face bine celor de lângă tine, și în special celor vitregiți de soartă, nu trebuie să fie o obligație, ci un fel de a fi, o stare de spirit. Responsabilitatea socială nu are termen limită, o dată la care se consideră a fi împlinită. Munca în slujba celorlalți nu se termină niciodată. Campania «Am nevoie de tine» este despre fiecare dintre noi și despre cum înțelegem sa ne raportăm la responsabilitatea socială cu care am fost înzestrați.

Alex-Bratu.png

Versuri și muzică: Alex Bratu (Country Manager, JYSK România și Bulgaria).

Orchestrația și aranjamentul muzical: Adrian Tăbăcaru. 

Campania, producția muzicală și videoclipul sunt susținute financiar de JYSK România. 


La fiecare 9 ore, un copil este abandonat în maternitate. După o perioadă petrecută aici (nu există statistici oficiale referitoare la timpul petrecut de un copil în maternitate), ajunge în grija unui asistent maternal sau într-un orfelinat. 

Unul din trei copii din România trăiește în condiții de sărăcie, nu are haine și încălțăminte, nu frecvențează școala și grădinița și, în unele zile, nu are ce mânca. De aceea, de multe ori, părinții aleg să își lase copiii în grija statului, în orfelinate, unde vor primi mâncare. Dar vor fi privați de afecțiune. 

Traumele și consecințele devastatoare ale instituționalizării copiilor sunt printre cele mai dure forme de abuz și violență. Copiii care cresc în orfelinate manifestă întârzieri în dezvoltarea fizică, emoțională, socială și cognitivă. Tinerii care părăsesc instituțiile au probleme în a deveni independenți și sunt expuși la abuz, exploatare, trafic sau comportament antisocial. 

P4160688.jpg

* Valoarea donației este de 2 euro/ lună. Te poți dezabona trimițând HOPE STOP la 8844. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament.

În rețelele Digi Mobil, Orange România și Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.